numerologi

Numerologi 5
Talet 5 är det tal som är mest flexibelt och anpassningsbart av alla tal inom numerologi. 5:or är mångsidiga och klarar av många olika saker och att hålla många bollar i luften. De har mycket lätt att få vänner och är duktiga på att övertala. Talet 5 står för nyfikenhet och mod att testa nya saker. Precis som alla ojämna nummer inom numerologin är talet 5 okonventionellt och lite vågat. Aktivitet är ett annat ord som förknippas med talet 5.

5:or är intelligenta och snabba i käften. De gillar att tala inför publik eller uppträda på annat sätt och därför passar de för yrken som t.ex. säljare eller mäklare.

Som alla andra tal har nummer 5 svagheter. De främsta svårigheterna som 5:or måste brottas med är att de har svårt att slutföra alla projekt som de påbörjar, De saknar disciplin och blir lätt distraherade. De tröttnar lätt på det de tar sig för och det kan gälla saker de varit väldigt entusiastiska när de påbörjade. En annan benägenhet hos 5:or är att de kan ha lite problem med att vara trogna eller att binda sig över huvud taget, de föredrar i mångt och mycket frihet och vill kunna vara flexibla och spontana. De har lätt för att falla för laster och ibland kan det bli lite ”för mycket av det goda”.

Livsmålet för talet 5 är detsamma som för alla andra tal i numerologi, nämligen att tillämpa sina styrkor på ett konstruktivt sätt. I 5:ans fall innebär det att integrera en alldeles lagom grad av frihet i sitt liv. Att göra sitt liv till ett enda långt äventyr men samtidigt få det att gå ihop med alla måsten som finns kan såklart vara en utmaning, men klarar 5:an av det kan denne få ett rikt och lyckligt liv och uppnå sitt syfte med tillvaron här på jorden.

Svagheterna hos talet fem är främst att de likt gräshoppor rör sig från ett projekt till ett annat utan att slutföra dem och ibland utan att egentligen uppnå så mycket. Det finns också en tendens hos 5:or att vilja vara ”bigger than life” eller tro att man odödlig vilket kan få farliga konsekvenser. De kan vara benägna att börja med droger eller leva ett liv som lite av en daredevil. Då kommer de också att förlita sig på att vänner och familj ska hjälpa dem ur problemen men 5:an måste inse att de behöver stärka sin egen inre personlighet så att de kan ta hand om sig själva.
Tillbaka till Numerologi.                                     Numerologi 6